Milkshake perzik

Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten

Een milkshake met vers fruit is erg lekker op de warme zomerdagen, maar kan ook gebruikt worden als frisse afsluiting van een maaltijd. Een perziken milkshake kunt u heel eenvoudig en snel maken. Het enige dat u eigenlijk nodig heeft voor het maken van een milkshake is een blender of staafmixer, ijs en vers fruit.

Ingredi├źnten

  • 1 blik halve perziken op siroop (820 gram)
  • 1/2 liter vanilleroomijs
  • 250 ml volle melk
  • 4 hoge glazen
  • Blender of staafmixer

Bereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom is het verstandig om eerst te beginnen met het klaarzetten van alle benodigdheden. Eerst moet u beginnen met het laten uitlekken van de halve perziken. De siroop moet worden opgevangen. Vervolgens moeten de perziken worden gepureerd in de blender (of met de staafmixer). Hierna voegt u het vanilleroomijs (1/2 liter) en de melk (250 ml) toe. Mix het geheel tot het schuimig is. De milkshake kan nog verder op smaak gebracht worden door ongeveer 100 ml perziksiroop (opgevangen tijdens het uitlekken) toe te voegen. Het enige dat nu nog rest, is het schenken van uw vers gemaakte milkshake in de glazen. Geniet ervan!


Tip
U kunt de volle melk ook vervangen door karnemelk (750 ml). Als u meer een liefhebber bent van vers fruit, dan kunt u de perziken op siroop ook vervangen door gewone perziken. Het recept blijft dan hetzelfde, alleen wordt het uitlekken vervangen door het schillen van de perziken.