Milkshake peer

Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Bent u ook zo’n liefhebber van milkshakes? Met dit eenvoudige recept maakt u binnen tien minuten een heerlijk verfrissende perenmilkshake. De basisingrediënten zijn peren, melk, vanille roomijs en een citroen. Een blender of staafmixer is handig om de peren te pureren en het geheel te mengen tot een verfrissende milkshake. U kunt natuurlijk een keuze maken tussen verse (rijpe) peren of gewoon voor het gemak van peren uit blik. Daarnaast kunt u naar smaak bijvoorbeeld de hoeveelheid ijs vergroten of verkleinen.

Ingrediënten

  • 350 ml vanille roomijs
  • 350 ml melk
  • 3 (verse rijpe) peren
  • 1 citroen
  • 4 glazen
  • Blender of staafmixer

Bereiding
Schil de drie peren en verwijder het klokhuis of laat de peren uitlekken. Snijd de peren in kleine stukjes, zodat deze makkelijker te pureren zijn. Pers vervolgens de citroen en voeg het citroensap toe aan de gepureerde peren. Voeg de melk en het roomijs toe aan het geheel. Mix dit mengsel tot het er romig en schuimig uitziet, dit duurt circa twee tot drie minuten. Nu heeft u een frisse perenmilkshake gemaakt, u hoeft enkel nog de milkshake te verdelen over de vier glazen.

Tip
U kunt ook honing of hazelnootpasta toevoegen om de milkshake zoeter te maken. Ook kunt u het vanille roomijs vervangen door chocolade ijs of als extra ingrediënt bijvoorbeeld appel of kers toevoegen. De verse citroen kan ook vervangen worden door citroenijs, dan voegt u 1/3 citroenijs en 2/3 vanille roomijs toe.