Milkshake bosbessen

Recept voor: 3 a 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Bosbessen zijn erg gezond en worden vaak in een adem genoemd met andere Superfoods. Hierdoor is deze milkshake een verantwoorde keuze, want deze past prima in een gezonde levensstijl. Om de milkshake nog gezonder te maken, kunt u ervoor kiezen om biologische producten te gebruiken of het vanille roomijs weg te laten. Bent u een liefhebber van vers fruit? Vervang dan de bevroren bosbessen door bijvoorbeeld verse frambozen, aardbeien of bramen. Voor de smaak van de milkshake maakt het echter niet uit of u vers fruit of diepgevroren fruit gebruikt.

Ingrediënten

  • 320 g bevroren bosbessenmix
  • 640 ml (volle) melk
  • 6 bolletjes vanilleroomijs
  • Eetlepel basterdsuiker of vanillesuiker (optioneel)

Bereiding
De bereiding van deze milkshake is als volgt. Als eerste pureert u de bosbessen door gebruik te maken van een blender of staafmixer. Vervolgens voegt u de zes bolletjes vanilleroomijs en de 640 milliliter (volle) melk toe aan de gepureerde bosbessen. Als u gebruikmaakt van een blender, dan kunt u deze ongeveer twee tot drie minuten laten draaien. Maakt u gebruik van een staafmixer, zorg dan dat de ingrediënten gelijkmatig geroerd worden. Om de milkshake nog wat zoeter te maken, kan bruine basterdsuiker of vanillesuiker worden toegevoegd. Schenk de milkshake in de glazen. Om de shake helemaal af te maken, kunt u een snufje kaneel over de milkshake strooien.


Tip
Voor de variatie kunt u de bevroren bosbessenmix vervangen door verse bosbessen of bosbessen op siroop. De melk is ook te vervangen door karnemelk of yoghurt, hierdoor wordt de milkshake nog romiger.